Postignut dogovor sa hladnjačama o ceni malina

Bez autora
Aug 02 2012

Predsednik Udruženja proizvođača malina “Vilamet” Dragan Bogdanović izjavio je danas da je sa hladnjačama postignut dogovor da se maline otkupljene do 15. jula plaćaju 146 dinara po kilogramu, a potom 166 dinara. Udruženje nije baš zadovoljno tim cenama, jer je najveća količina malina predata do 15. jula i u proseku otkupna cena biće oko 150 dinara, ali “dobro je”. Malinari su tražili da otkupna cena bude 1,43 evra po kilogramu. Ovogodišnji rod malina je zbog duge i hladne zime, prolećnih mrazeva i vlažnog vremena manji 50 do 70 posto nego prošle godine kada je rod bio oko 70.000 tona.

Postignut dogovor sa hladnjačama o ceni malinaPredsednik Udruženja proizvođača malina “Vilamet” Dragan Bogdanović izjavio je danas da je sa hladnjačama postignut dogovor da se maline otkupljene do 15. jula plaćaju 146 dinara po kilogramu, a potom 166 dinara.

Agenciji Beta Bogdanović je rekao da Udruženje nije baš zadovoljno tim cenama, jer je najveća količina malina predata do 15. jula i u proseku otkupna cena biće oko 150 dinara, ali kako kaže, “dobro je”.

Malinari su tražili da otkupna cena bude 1,43 evra po kilogramu.

Prema rečima Bogdanovića, ovogodišnji rod malina je zbog duge i hladne zime, prolećnih mrazeva i vlažnog vremena manji 50 do 70 posto nego prošle godine kada je rod bio oko 70.000 tona.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik